Βάζουμε τα γρανάζια των μηχανών αναζήτησης σε σειρά, για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Αν έχετε προσπαθήσει να προωθήσετε το site σας διαδικτυακά, είναι πολύ πιθανό να έχετε συναντήσει ξανά τον όρο SEO. Πρόκειται για το λεγόμενο search engine optimization που σημαίνει βελτιστοποίηση του ιστοχώρου για την υψηλότερη δυνατή κατάταξή του στις μηχανές αναζήτησης, σε όρους που κρίνονται χρήσιμοι και παραγωγικοί.

Τί είναι το SEO;

Το SEO (search engine optimization) είναι μια δυναμική και σύνθετη διαδικασία που δεν έχει να κάνει μόνο με τον πηγαίο κώδικα του site, όπως συχνά νομίζουν ή περιγράφουν άνθρωποι που έχουν μια μικρή επαφή με το αντικείμενο της βελτιστοποίησης. Στην πραγματικότητα το search engine optimization έχει δύο διακριτά σκέλη ενεργειών, που καλύπτονται από τους όρους on-page SEO και off-page SEO. To on-page ή on-site optimization, αφορά τις κινήσεις που επηρεάζουν άμεσα τον δικό σας ιστοχώρο, ενώ το off-page ή off-site optimization περιγράφει όλο το φάσμα των κινήσεων που δεν έχουν άμεση επίδραση στον κώδικα του site σας, αλλά επηρεάζουν την εικόνα που σχηματίζει η μηχανή αναζήτησης για το πόσο σημαντικό είναι.

Πώς μπορεί να αποδώσει καρπούς το search engine optimization του site μας;

Η ολοκληρωμένη υλοποίηση ενός πλάνου search engine optimization, ξεκινά από την προσεκτική επιλογή των όρων στόχευσης, και συνεχίζεται εκπονώντας μια ανάλυση του ανταγωνισμού. Τα επόμενα βήματα του SEO περιλαμβάνουν τόσο ενέργειες που τελειοποιούν τον κώδικά του site, όσο και μελετημένες, στρατηγικές κινήσεις που σκοπό έχουν να ενισχύσουν την αξία του ιστοχώρου μας, όπως την αντιλαμβάνονται οι δημοφιλείς μηχανές αναζήτησης.

Το search engine optimization άλλωστε είναι μια λεπτή και σύνθετη διεργασία που ξεκινά από τα πρώτα στάδια διαμόρφωσης του κώδικα και καταλήγει στην εξωτερική ανάπτυξη, την προβολή και τη λειτουργία του website. Επιτυχές search engine optimization έχουμε όταν καταφέρνουμε να αναδείξουμε το site στις υψηλότερες δυνατές θέσεις των μηχανών αναζήτησης (search engines) για τις λέξεις κλειδιά (keywords) ή τις φράσεις κλειδιά (keyphrases) που μας ενδιαφέρουν, χωρίς να θυσιάζουμε τη λειτουργικότητα ή την εμφάνισή του στο βωμό των αποτελεσμάτων.

Γιατί να επιλέξουμε την 123site για SEO;

Έχοντας την πρωτοπορία στον τομέα του SEO από την εποχή των παλαιότερων μηχανών αναζήτησης (Lycos, AltaVista, Excite, Yahoo), προτού καν η Google κάνει τα πρώτα της βήματα, οι άνθρωποι της 123site, έχουν τις γνώσεις, την πείρα, και την επιστημονική υποδομή για να σας προτείνουν την καλύτερη δυνατή στρατηγική, ώστε να προσελκύσετε στοχευμένους και παραγωγικούς επισκέπτες από τα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.